Slovenija in oblikovanje sonaravne razvojne strategije Evropske zveze - Plut, Dušan (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 1997)
Zaradi okoljskih in razvojnih razlogov je Evropska zveza v prvi polovici 90. let oblikovala nov akcijski okoljski program, ki izhaja iz paradigme sonaravnega razvoja. V članku so predstavljeni okoljski cilji, temeljne sestavine in instrumenti sonaravnega okoljskega programa EZ ter problematika prilagajanja Slovenije evropskim okoljsko - razvojnim trendom.
Keywords: ecology; ekologija; ekološka politika; Europe; European Economic Community; Evropa; Evropska skupnost; razvojna strategija; Slovenia; Slovenija; sustainable development; trajnostni razvoj