Upogibanje verižnih členov - Legat, Franc (Kovine zlitine tehnologije, 1997)
Opisani so različni postopki upogibanja verižnih členov v odvisnosti od trdnosti jekla in debeline upogibane palice, npr. upogibanje v hladnem, upogibanje v vročem. Opredeljene so spremembe lastnosti jekla v členu in mesta ter vzroki nastanka napak na členih.
Keywords: stroji; verige; oblikovanje; toplotna obdelava; jekla