Hrana na bojiščih 1. svetovne vojne - Stergar, Rok (Prispevki za novejšo zgodovino, 2015)
Prehrana vojakov na bojišču je bila vedno izredno pomembna, hkrati pa je bila velik izziv za logistiko. Nezadostna preskrba namreč ni okrnila samo fizičnih sposobnosti vojakov, ampak je načenjala tudi moralo. Oskrba avstro-ogrskih vojakov v 1. svetovni vojni ni zmogla dohajati potreb in vojaki so bili zato pogosto lačni, posebno še v zadnjih treh letih vojne.
Keywords: 1914/1918; food; izkušnje; prehrana; prva svetovna vojna; Slovenia; Slovenija; slovenski vojaki; vojska; World War I