Bibliografija primorskih pesnikov in pisateljev rojenih po letu 1945 - Vrabec, Ljuba (Knjižnica, 1990)
Pričujoča bibliografija je nastala ob razstavi Mladi primorski pesniki in pisatelji, ki jo je pripravil Domoznanski oddelek Osrednje knjižnice Srečka Vilharja v Kopru in je bila na ogled od 23. maja do 30. junija 1990. Namen razstave in bibliografije je bil prikazati literarno ustvarjanje mlajših primorskih avtorjev, rojenih po letu 1945, ki imajo samostojno izdano vsaj eno leposlovno delo. Izkaže se, da je med avtorji večina pesnikov, ter da je veliko del (velja predvsem za Južno Primorsko) izšlo v samozaložbi, oziroma s pomočjo Kulturnih skupnosti in Zveze kulturnih organizacij. Bibliografija je razdeljena na tri geografska območja: Južna Primorska, Severna Primorska in Zamejstvo; znotraj območij pa po abecedi avtorjev in del
Keywords: slovenske bibliografije; bibliografije; Slovenija; Slovenia; pesniki; pisatelji; Primorska; Slovenian Littoral