Materinstvo in materialnost - Trdina, Andreja (Annales. Series historia et sociologia, 2018)
Članek obravnava prakse materinstva kot razredne prakse in vlogo potrošnje v času materinstva. Uporabljamo metodo poglobljenih pol strukturiranih intervjujev z mamicami na različnih družbenih položajih in z razlikami v višini pridobljenega kulturnega kapitala. V empirični študiji raziskujemo razlike v razrednih praksah materinstva in ponazorimo, kako se skozi vsakdanje skrbi, izbire in prakse, ki se konkretno vežejo na materinstvo, vršijo simbolna razmejevanja med njimi. Ugotavljamo, da imajo matere z majhnimi otroki, ki pripadajo različnim družbenim razredom, različne vzorce družbenega okusa in kulturne potrošnje, kar se kaže v njihovih različnih življenjskih stilih.
Keywords: Consumption; Cultural capital; Družbeni razredi; Kulturni kapital; Materinstvo; Motherhood; Okus; Potrošnja; Social classes; Taste