Slovenska večnamenska rentgenska žarkovna linija pri sinhrotronu ELETTRA - - Arčon, Iztok (Vakuumist, 1997)
V članku je predstavljen načrt za večnamensko rentgensko žarkovno linijo pri sinhrotronu ELETTRA v Trstu, s katero bi Slovenija pokrila veliko večino potreb slovenskih raziskovalnih skupin po sinhrotronski svetlobi.
Keywords: Electronika; elektronika; sinhrotronski pospeševalnik; sinhrotronska svetloba