Frankfurtska ali švedska kuhinja? - Ledinek Lozej, Špela (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2016)
V prispevku je orisana zgodovina arhitekturno-oblikovalskih in gospodinjsko-upravljavskih diskurzov o kuhinji, s poudarkom na oblikovanju koncepta frankfurtske in švedske kuhinje. Sledi predstavitev odmevov v arhitekturno-oblikovalskih in gospodinjskih diskurzih na Slovenskem ter prilaščanje tovrstnih konceptov v konkretnih stanovanjskih praksah.
Keywords: stanovanjska kultura; kuhinje; kuhinjsko pohištvo; kuhinjska oprema; architecture; arhitektura; oblikovanje; Goriška; Slovenia; Slovenija; zgodovinski pregledi