Latensko obdobje na Gorenjskem - Gabrovec, Stane (Arheološki vestnik, 1966)
Dopolnjeno predavanje na keltskem kolokviju v Mariboru. Sestavek sloni na istoimenskem poglavju tipkopisne disertacije, Prazgodovina Gorenjske (1961), ki pa je za namene objave v Arheološkem vestniku močno spremenjeno. Vso splošno problematiko je avtor prenesel v glavno razpravo, Srednjelatensko obdobje v Sloveniji, AV 17, 1966, 169 ss., pridal pa je katalog.
Keywords: archaeology; arheologija; axes; fibulae; fibule; Gorenjska; knives; late Iron Age; meči; mlajša železna doba; noži; sekire; Slovenia; Slovenija; swords