Sistem kartice zdravstvenega zavarovanja - uvajanje in prve izkušnje - Sušelj, Marjan (Uporabna informatika (Ljubljana), 1998)
Projekt kartice zdravstvenega zavarovanja, ki ga izvaja Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije kot najpomembnejši projekt v okviru vsebinske in tehnološke prenove dokumentov zdravstvenega zavarovanja, je v fazi pilotne uvedbe in preizkusa sistema v Posavski regiji. V tem prispevku so opisane osnovne tehnološke značilnosti sistema, spremembe, ki jih sistem uvaja v delo informacijskih sistemov pri različnih akterjih sistema zdravstvenega zavarovanja, možnosti, ki jih sistem kartice odpira na področju razvoja informatike, ter planirana evaluacija sistema in projekta v pilotni fazi.
Keywords: informacijski sistemi; kartica; organizacija; zdravstveno zavarovanje