William Butler Yeats - Vukčević, Nebojša (Primerjalna književnost, 2013)
Zdi se, da je bila irska uprizoritev igre Cathleen Ni Houlihan, ki je vsebovala prvine ostrega nacionalizma in poziv k žrtvovanju za višje dobro, eden izmed odločilnih trenutkov v Yeatsovi karieri, s katerim je želel postati priljubljen med Irci in se vrniti v središče literarne pozornosti.
Keywords: Yeats, William Butler, 1865-1939; irska književnost; irsko gledališče; nacionalizem; nationalism; narodnostno vprašanje