Članek - Wagner, Lidija (Knjižnica, 1994)
Besedilo obravnava bibliografski opis članka oziroma prispevka. Opira se predvsem na Slovensko bibliografijo, njene kriterije in način popisovanja. Definicija bibliografije je iztočnica za primerjavo med Slovensko bibliografijo ter drugimi nacionalnimi in strokovnimi bibliografijami. Podane so sugestije za kooperativno obdelavo člankov med NUK in nosilci znanstveno-tehničnih informacij, ter z domoznanskimi zbirkami.
Keywords: članki; bibliografski opis; nacionalna bibliografija