The modified Wiener index of some graph operations - Ashrafi, Ali Reza (Ars mathematica contemporanea, 2016)
Graovac in Pisanski On the Wiener index of a graph, J. Math. Chem. 8 (1991) 53 - 62 sta z algebraičnim pristopom posplošila Wienerjev indeks s pomočjo simetrijske grupe obravnavanega molekularnega grafa. V tem članku so predstavljene natančne formule za to grafovsko invarianto glede na določene grafovske operacije.
Keywords: automorphism group; grafovska operacija; graph operation; grupa avtomorfizmov; modificiran Wienerjev indeks; modified Wiener index