Cultural coup d'etat - Jin, Dal Yong (Javnost (Ljubljana), 2008)
Članek obravnava spremembe v korejski kulturni politiki s poudarkom na sistemu televizijskih kvot v obdobju neoliberlane globalizacije. Koreja je ena izmed redkih držav, ki se je desetletja uspešno upirala hegemoniji Hollyooda. Zakonsko osnovo za varovanje lokalne kulture in kulturne suverenosti daje Unescova Konvencija o varovanju in spodbujanju različnosti v kulturnem izražanju (2005). Kljub temu pa je korejska vlada zaradi pritiskov ZDA nenadoma bistveno spremenila politiko televizijskih kvot. Bistveno vprašanje zadeva vlogo nacionalnih držav v procesu spreminjanja kulturnih politiki v obdobju Unescove konvencije.
Keywords: Južna Koreja; kulturna politika; mass media; množični mediji; television; televizija; globalizacija; globalization; kulturna identiteta; suverenost