Napotki za terensko delo in ureditev šolske zbirke kamnin - Podgoršek, Vili (Geografski obzornik, 1997)
Izvedba terenskega dela z nabiranjem vzorcev kamnin in njihovim nadaljnim urejanjem do ravni, ko vzorce lahko postavimo kot primerke v zbirko, poteka skozi več stopenj. Vsak obisk terena, posamičen ali skupinski, je treba predhodno pripraviti. Priprava in izvedba obsegata več faz.
Keywords: fizična geografija; geologija; kamnine; osnovne šole; terensko delo; vzorci