Transmission electron microscopy - Kamšek, Ana Rebeka (Matrika, 2020)
V članku je predstavljena presevna elektronska mikroskopija, ki je ena najbolj vsestranskih metod za karakterizacijo različnih materialov z ločljivostjo pod enim nanometrom. Opisani in razloženi so različni sestavni deli mikroskopa ter fizikalni procesi, ki omogočajo njegovo delovanje. Na koncu sta predstavljena dva zanimiva primera iz področja elektrokatalize, kjer je bila uporaba te tehnike še posebej v pomoč.
Keywords: electrocatalysis; electron microscopy; elektrokataliza; elektronska mikroskopija; microscope; mikroskop