BEM-based algorithm for URANS simulations of flow over a square cylinder - Lupše, Janez (Strojniški vestnik, 2015)
Danes so numerične metode za preračun toka tekočin v industriji v vsakodnevni uporabi. Vendar pa je večina industrijsko pomembnih tokovnih problemov računsko zahtevnih, kar je povezano z velikimi računskimi zmogljivostmi in s tem veliko porabo časa in energije. Večina današnjih metod v uporabi deluje na principu "surove sile", kjer z zelo gostimi numeričnimi mrežami opisujemo fizikalno dinamiko pojavov. Glavna prednost metode robnih elementov (MRE), v primerjavi z večino ostalih numeričnih metod, je vključitev fizikalnih mehanizmov toka že med samim postopkom diskretizacije, kar vodi v zmanjšanje potreb po gosti numerični mreži, hkrati pa poveča stabilnost numeričnega algoritma.
Keywords: dinamika fluidov; hitrostno-vrtinčna formulacija; mehanika tekočin; metoda robnih elementov; nestisljiv tok; numerične analize; obtok; simulacije; URANS