AES karakterizacija površinske segregacije antimona v neorientirani elektro pločevini - Jenko, Monika (Kovine zlitine tehnologije, 1994)
Segregacijo natimona na površini razogljičene neorientirane elektro pločevine mikrolegirane z o.05 in 0.1% Sb smo raziskali z eksperimentalno metodo osnovano na spektroskopiji Augerjevih elektronov, ki smo jo že prej razvili v ta namen. V temperaturnem področju od 500 do 850°C smo določili kinetiko rasti segregirane plasti antimona. Ocenili smo difuzijski koeficient antimona v siliciranem feritu in izračunali aktivacijsko energijo fifuzije. Na osnovi dobljenih rezultatov smo razložili vpliv antimona na rast rekristaliziranih zrn.
Keywords: Metallurgical and Materials Engineering; metalurgija; jeklo; elektropločevina; površine; segregacija