Dostop do informacij v šolski knjižnici na srednji šoli (Knjižnica, 1989)
Izobraževanje in znanje dobivata vedno večji pomen. Pa ne le v resolucijah, ampak tudi v praksi. Napake prvih let usmerjenega izobraževanja so odpravljene ali se odpravljajo, ostajajo pa pozitivne pridobitve. Učenci so vedno zahtevnejši, temu pa mora šolska knjižnica s svojo dejavnostjo slediti. Naš cilj je samostojen uporabnik, ki bo znal informacijo zahtevati in jo tudi poiskati. Uporabnik šolske knjižnice mora imeti vse možnosti dostopa do informacij in znanja, kar mu mora nuditi šolska knjižnica sama ali v povezavi z drugimi knjižnicami
Keywords: šolske knjižnice; Slovenia; Slovenija; srednje šole; vzgojnoizobraževalni proces; uporabniki; izobraževanje uporabnikov; knjižnična vzgoja