Anormativizem in dileme inkluzivne slovnice - Smolej, Mojca (Slavistična revija, 2019)
Načrtni (celo umetni) posegi v rabo jezika so prisotni že od samega začetka oblikovanja knjižnega jezika. Zahteva po radikalni feminizaciji tako ni osamljen primer, pač pa le eden izmed mnogih, ki so se razvrstili skozi zgodovino slovenskega jezika. V prispevku, izhajajoč iz omenjene trditve, predstavimo možen koncept inkluzivne slovnice za slovenski jezik.
Keywords: anormativism; anormativizem; inclusive grammar; inkluzivna slovnica; knjižni jezik; leksikalna feminizacija; lexical feminization; skladenjska feminizacija; Slovenian language; slovenščina; standard language; syntactic feminization