Pristop k izdelavi spletnega slovarja ARTES francosko-slovenskega strokovnega jezika - Vaupot, Sonia (Slavistična revija, 2022)
V Sloveniji se je z vstopom v Evropsko unijo pojavila potreba po dvojezičnih in večjezičnih leksikalnih in terminoloških virih, med drugim tudi za francosko-slovenski jezikovni par. Prispevek opisuje pristop k izdelavi francosko-slovenskega terminološkega in frazeološkega spletnega slovarja ARTES. Pojasnjeni bodo zasnova in zgradba slovarja ter pedagoški pristop k oblikovanju slovarja. Z uporabo vnesenih podatkovnih nizov bodo predstavljeni pridobljeni terminološki rezultati s področja krasoslovja ter oblikoskladenjske razlike med generičnimi kolokacijami.
Keywords: francoščina; frazeologija; French; Karst; Kras; online dictionary; phraseology; Slovene; slovenščina; specialised language; spletni slovar; strokovni jezik; terminologija; terminology