Ottoman influence on folk music tradition of Bosnia and Herzegovina - Karača-Beljak, Tamara (Muzikološki zbornik, 2009)
Prispevek skuša začrtati oblike nastajanja ljudske glasbe v Bosni in Hercegovini, tiste, ki je bila izpostavljena vplivom orientalsko-islamske kulture v času turške vladavine. S prepričanjem lahko trdimo, da so bili orientalski vplivi ključni za razvoj instrumentalnega muziciranja, duhovne glasbe in oblikovanja urbane glasbene prakse v Bosni in Hercegovini.
Keywords: Bosna in Hercegovina; Bosnia and Herzegovina; orientalski vplivi; tradicionalna ljudska glasba