Človekove pravice in spol v športu - Vodeb, Roman (Šport (Ljubljana), 2018)
V teh "zmedenih" časih, ko je občestvo izgubilo kompas - torej, ko se družbeno motri spol oz. razlike med spoloma po LeGeBiTrovsko-feminističnem diktatu, torej ideologiji - ne bo narobe, če polemično, torej filozofsko, spregovorimo o dilemah razlikovanja moških in žensk v športu. Vidik bo deloma psihoanalitičen, deloma pa filozofsko-analitičen in moralen, tudi v povezavi s "fair playem". LeGeBiTrovci in njihove "pajdašice" feministke so se v zadnjih letih začeli sklicevati na 14. člen Ustave - v smislu, da njihova spolna usmeritev ne sme biti tista diskriminirajoča "osebnostna okoliščina", zaradi katere ne bi uveljavljali nekaterih "človekovih pravic", ki jih imajo heteroseksualci. Tudi 14. člen Evropske konvencije o človekovih pravicah je mogoče razumeti tako, kot si LeGeBiTrovska skupnost v teh časih želi. In šport - kot inštitucija (in kot domena mišic) - je popolnoma zmeden, ker se ne zna spopasti z vso to ideološko navlako. Športu morajo na pomoč priskočiti (tudi) možgani, ker pameti in modrih misli športu kronično primanjkuje.
Keywords: človekove pravice; pravičnost; spol; šport