Mikroskopija pri Brewstrovem kotu - Čoga, Lucija (Obzornik za matematiko in fiziko, 2015)
V članku so razloženi osnovni principi delovanja mikroskopije pri Brewstrovem kotu. Nato sledi opis strukturne organizacije v tankih plasteh organskih molekul, ki plavajo na vodni površini. Na koncu je podanih nekaj primerov posnetkov tovrstnih površinskih plasti, dobljenih z opisano tehniko mikroskopiranja.
Keywords: microscopy; mikroskopiranje; tankoplastne strukture; thin surface films; tehnika BAM; enomolekulske plasti