Koreferenčna vezljivostna razmerja v slovenskih povedih - Žele, Andreja (Slavistična revija, 2005)
Prispevek predstavlja in komentira določene pomensko- in strukturnoskladenjske pojave kot koreferenca, disjunkcija/ločevanje in kookurenca/sopojavljanje v slovenščini in hkrati opozarja na njihove pomensko-skladenjsko-izrazne lastnosti v slovenskih povedih.
Keywords: koreferenca; lingvostika; poved; skladnja; Slovene; slovenščina; syntax; vezljivost