Transformation of an archival recording of a neoclassical ballet Hamlet into a new artistic dance video Hamlet Revisited - Sečak, Svebor (Monitor ISH, 2021)
To besedilo je rafiniranje avtorjeve eksegeze, ki je integralni del doktorskega projekta Creative Practice, ki se dopolnjuje s plesnim videom z naslovom Hamlet Revisited. Besedilo prikazuje proces transformacije videoposnetka avtorjeve samostojne koreografije za balet Hamlet v sodobni post-postmoderni plesni DVD video Hamlet Revisited, pri čemer odgovarja na naslednje raziskovalno vprašanje: Kako z implementacijo postmodernih filozofskih konceptov preoblikovati arhivski posnetek neoklasične baletne predstave v nov umetniški plesni video? Cilj projekta je razjasniti prehod od “Hamleta” do “Hamlet Revisited”, iz neoklasičnega koreografskega pristopa do sodobnega postmodernega pristopa, ki, skladno s paradigmo digimodernizma, prehaja v transmoderni plesni video eklektične mešanice stilov in tehnik.
Keywords: Balet; Hamlet (balet); video produkcija; Video umetnost; vizualna umetnost