Anketa o poznavanju tujih izrazov v medicini - Manohin, Aleksander (Zdravstveno varstvo, 2004)
Anketa o poznavanju tujk v medicini, narejena med študenti 6. letnika odseka za medicino na ljubljanski medicinski fakulteti, je pokazala, da študenti številnih tujk in žargonskih izrazov ne poznajo dovolj, jih sploh ne poznajo ali pa jih razumejo napačno. Avtor predlaga spremembo načina poučevanja, tako da bi namenili večjo pozornost tujkam in žargonskim izrazom, ki jih vsak dan uporabljamo.
Keywords: linguistics; lingvistika; medicina; medicine; Slovene; slovenščina; strokovni jezik; terminologija; terminology