Školjke in kristali kremena v miocenskih klastitih pri Dobrini v Halozah - Mikuž, Vasja (Geologija, 2004)
V članku so obravnavane miocenske školjke vrste Megacardita jouanneti (Basterot, 1825) in kristali kremena oziroma "kamene strele". Vse je najdeno vklastitih - kremenovih konglomeratih in peščenjakih pri Dobrini v Halozah. Donedavnega iz kamnin omenjenega območja nismo poznali nikakršnih fosilnih ostankov. Tudi srednje veliki in lepo oblikovani kristali kremena z raznimi vključki, so novost za slovenski prostor.
Keywords: fosili; Haloze; kremen; miocen; paleontologija; paleontology; Slovenia; Slovenija; školjke