Revizija kronologije cerkvenih dostojanstvenikov na Primorskem - Mihelič, Darja (Zgodovinski časopis, 2005)
Prispevek na osnovi pričevanj v pravdi za piransko oljno desetino med koprskim škofom na eni ter piranskimi prebivalci in njihovo duhovščino na drugi strani (1201-1207) dopolnjuje in pojasnjuje sezname in časovne razpone stolovanja nekaterih cerkvenih dostojanstvenikov v tržaški in koprski škofiji.
Keywords: cerkvena zgodovina; pravna zgodovina; cerkveni dostojanstveniki; Piran; 13.st.