Zagotavljanje relevantnih dokumentov uporabnikom Centralne tehniške knjižnice - Pečko-Mlekuš, Helena (Knjižnica, 1996)
Številne študije so pokazale, da se uporabniki različnih ved in znanstvenih disciplin med seboj razlikujejo. Za tiste s področja tehnike in naravoslovnih ved je predvsem pomembna hitrost informacije. Informacije, ki jih dobi uporabnik iz različnih virov, imajo celik vpliv na kvaliteto in kvantiteto njegovega dela. Knjižnica mora tako po eni strani neprestano slediti razvoju dokumentov v svetu, po drugi strani pa dobro poznati potrebe uporabnikov. Referat opisuje prizadevanja CTK na področju nabave knjig.
Keywords: Specialne knjižnice; Ljubljana; Nabavna politika; Knjižnični fondi; Uporabniki