Pomen komunikacije v zdravstveni negi hospitaliziranega otroka - Zorec, Jelka (Obzornik zdravstvene nege, 2000)
Članek predstavlja rezultate dela raziskave, ki sem jo opravila v okviru diplomske naloge v študijskem programu zdravstvena nega. Zanimalo me je, kako poteka kominikacija na oddelku za otroške bolezni in kako so z njo zadovoljne medicinske sestre oziroma zdravstveni tehniki (v nadaljnem besedilu medicinskesestre) in tudi starši bolnih otrok. Zbrani podatki so pokazali nezadovoljstvo medicinskih sester in staršev hospitaliziranih otrok s komunikacijo. V sklepnem delu sem nakazala nekatere možnosti, ki jih omogočajoučinkovito medosebno komuniciranje, kar prispeva k zadovoljstvu vseh subjektov v zdravstveni negi otroka.
Keywords: Child; Communication; Education, nursing; health care; Hospitalization; Interpersonal relations; komunikacija; Nurse-patient relations; Parents; Pediatric nursing; pediatrija; zdravstvena nega; zdravstvo