Namizni tenis - Kondrič, Miran (Šport (Ljubljana), 2017)
Namizni tenis je izjemno zahteven in kompleksen šport. Učenje in obvladanje korektne tehnike pa zahteva od otroka veliko napora, odrekanja in volje. Za to pa je nujna uspešnost, ki jo lahko otroci dosežejo le z ustrezno opremo in zanesljivo izvedbo osnovnih vaj. Pri nakupu namiznoteniškega loparja je treba biti pozoren na več stvari. Izbira namiznoteniškega rekvizita naj bo zato prepuščena namiznoteniškim trenerjem in ne staršem ter trgovcem. Pred nakupom loparja je dobro vedeti, kaj nam športna trgovina ponuja in komu kupujemo lopar. Idealna bi zato bila povezava med klubskim trenerjem, starši in športno trgovino, ki prodaja namiznoteniške loparje. Svetovanje in nakup loparja s trenerjem predstavlja za otroka dodaten motiv in predvsem zaupanje v trenerja, ki so ga z izbiro in nakupom loparja potrdili njegovi starši.
Keywords: adapted equipment; children; drža loparja; grip; lopar; namizni tenis; otroci; prilagojeni rekviziti; racket; sport; šport; table tennis