Surface roughness and land use in Slovenia - Hrvatin, Mauro (Acta geographica Slovenica, 2003)
Članek opisuje značilnosti nekaterih reliefnih kazalcev (nadmorska višina površja, naklon površja, ekspozicija površja, višinski koeficient razgibanosti površja, naklonski koeficient razgibanosti površja in ekspozicijski koeficient razgibanosti površja) glede na različne vrste rabe tal v Sloveniji in ugotavlja povezanost med razgibanostjo površja in rabo tal ter reliefnimi kazalci in posameznimi vrstami rabe tal.
Keywords: geomorfologija; geomorphology; relief; topography; digitalni model reliefa; nadmorska višina; raba tal; Slovenia; Slovenija