Še vedno vihar Petra Handkeja z vidika teorije drame - Glišić, Miša (Amfiteater (Ljubljana), 2020)
Znanstvena razprava poskuša umestiti literarno delo Petra Handkeja Še vedno vihar v teoretični koncept sodobne drame Petra Szondija. V prispevku so na podlagi praktičnih primerov predstavljene teoretične paralele in diference. Iz prispevka je razvidno, da lahko Handkejevo delo delno uvrstimo v omenjeni teoretični okvir. S postmodernimi prvinami potujevanja avtor preseže norme literarnosti in zavrne absolutnost drame. Obstoj Handkejevega dramskega besedila je tesno vezan na identiteto subjekta, ki se konstruira v vmesnem prostoru lastnega ter tujega in dekonstruira v obliki literarnih transgresij. Te izhajajo iz raznih oblik potujitve, ki naposled ustvarijo hibridni potencial besedila in osnovo za nadaljnjo znanstveno razpravo.
Keywords: enstangement; literarna teorija; literary theory; modern drama; Peter handke; Peter Szondi; potujitev; sodobna drama