Checklist of the Hoverflies (Diptera: Syrphidae) of Slovenia - De Groot, Maarten (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2008)
Seznam muh trepetavk (Diptera: Syrphidae) Slovenije Sestavljen je seznam muh trepetavk (Diptera: Syrphidae) Slovenije. Doslej je bila favna trepetavk v Sloveniji slabo poznana in obstoječi podatki raztreseni po revijah in zbirkah vsevprek Evrope. Seznam temelji na podatkih, zbranih iz 35 člankov in dvanajstih zbirk, dopolnjenih z dveletnim terenskim delom. Vsega skupaj je naštetih 274 vrst, 109 iz poddružine Syrphinae, 162 iz poddružine Eristalinae in tri iz poddružine Microdontinae.
Keywords: entomologija; favna; muhe; muhe trepetavke; Slovenia; Slovenija