Branje z učnim pripomočkom KOBI - Podjed, Irena (Šolska knjižnica, 2020)
Prispevek na kratko predstavlja aplikacijo KOBI - nov pripomoček za branje na tablici ali pametnem telefonu. Aplikacija omogoča lažje branje učencem, ki se soočajo z različnimi bralnimi težavami. Posameznik lahko izbira med zanj učinkovitimi prilagoditvami: prilagoditev barvne podlage, velikost črk, štetja besed in obarvanja posameznih črk. Najbolj dobrodošlo pa je to, da lahko s pomočjo kamere skeniramo in prenesemo v program katerokoli učencu težje berljivo tiskano besedilo in ga nadaljnje prilagodimo glede na učenčeve potrebe.
Keywords: branje; prilagoditve; specifične učne težave; spletne aplikacije; učni pripomočki