Kompozicije Ludwiga van Beethovna na koncertnih sporedih in v arhivu muzikalij ljubljanske Filharmonične družbe - Železnik, Sara (Muzikološki zbornik, 2012)
V prispevku je predstavljena frekvenca kompozicij Ludwiga van Beethovna na koncertih Filharmonične družbe do leta 1872. Pregled izvedb je dopolnjen s pregledom kompozicij, navedenih v družbinih katalogih in stanjem dejanskega ohranjenega gradiva v Glasbeni zbirki Narodne in univerzitetne knjižnice.
Keywords: 19.st.; 19th century; Beethoven, Ludwig van, 1770-1927; composers; concert programmes; koncertni sporedi; Philharmonic Society; skladatelji