Knjižnica in bralec na Kranjskem (1670-1870) in slovenska literarna zgodovina - Smolej, Tone (Primerjalna književnost, 2011)
Prvi del članka se ukvarja s pogledi na zasebne knjižnice plemstva in pomembnejših pisateljev v slovenski literarni in zgodovinski vedi. Drugi del članka pa raziskuje protokole izposoj v ljubljanski Licejski knjiŽnici v 19. stoletju.
Keywords: history of literature; literarna zgodovina; zgodovina branja; Slovenia; Slovenija; 19.st.; knjižnice; bralna kultura