Anacroneuria of Peru and Bolivia - Stark, Bill P. (Scopolia, 1998)
Na območju Peruja in Bolivije smo ugotovili devetintrideset vrst iz rodu Anacroneuria Klapálek. Osemindvajset vrts je opisanih prvič kot nove za znanost, ostale pa so ponovno opisane na osnovi tipskega materiala. Za vrsti A. iridescens Klapálek in A. x-nigrum Klapálek, sta določena lektotipa, vrsta A. handlirschi Klapálek pa je odstranjena iz sinonimije vrste A. angusticollis (Enderlein). Štiri do sedaj opisane vrste uvrščamo med nomina dubia (A. coroicana (Navás), A. fuscescens (Navás), A. latissima Klapálek and A. peruviana (Navás). Predstvaljamo tudi ključ za določevanje samcev odraslih osebkov.
Keywords: plecoptera; zoologija; zoology; Peru; Bolivija; taksonomija