Razmislek o terminologiji - Celinšek, Dubravka (Management, 2024)
Prispevek se osredotoča na štiri angleške strokovne izraze (economy of scale, economy of scope; depreciation, amortization), ki so (bili) v slovenščino pogosto prevajani le z dvema slovenskima izrazoma (ekonomija obsega in amortizacija). Po natančnejšem pregledu skozi (strokovne) slovarje in druge vire smo ugotovili, da se danes za omenjene izraze predvsem v novejših strokovnih virih oz. literaturi tudi v slovenščini uporabljajo štirje strokovni izrazi.
Keywords: amortizacija neopredmetenih (dolgoročnih) sredstev; amortizacija opredmetenih (osnovnih) sredstev; ekonomija; ekonomija obsega; ekonomija razpona; finance; računovodstvo; terminologija