Temeljni razlikovalni elementi grafičnih sestavov in njihov delež pri oblikovanju različnih fonetično-morfoloških sistemov v Levakovićevih in Paštrićevih glagolskih izdajah - Babič, Vanda (Slavistična revija, 1998)
Avtorica v članku razmejuje različni grafični osnovi v rimskih izdajah hrvaških glagolskih liturgičnih knjig iz prve polovice 17. stoletja. Misal 1631 temelji na hrvaški glagolski tradiciji, grafični sistem Brevirja 1648 pa na cirilskem črkopisu in vzhodnoslovanski pravopisni normi, izoblikovani po drugem južnoslovanskem vplivu.
Keywords: 17.st.; breviarji; glagolica; hrvaščina; misal; zgodovinski pregledi