Transition metal complexes with a new thioamide of the dibenzofuran series - Muresan, V. (Acta chimica slovenica, 2001)
Določili smo strukture kompleksov Fe(II), Co(II), Ni(II) in Cu(II) z novim tioamidom 3-(2`-tiotenoilamino)dibenzofuranom(TTADBF). Strukture smo potrdili z elementno analizo, UV/Vis, IR in EPR spektroskopijo ter z merjenjem prevodnosti in magnetne susceptibilnosti.
Keywords: furani; koordinacijske spojine; kovine prehoda; organokovinske spojine; struktura