Information sources used by visitors looking for different benefits - Nemec Rudež, Helena (Naše gospodarstvo, 2012)
Namen članka je proučiti vire informacij, ki jih uporabljajo štirje različni grozdi (ang. cluster) obiskovalcev Portoroža. Ne glede na grozd največ obiskovalcev Portoroža uporablja le en vir informacij. Splet in brošure so na splošno prepoznani kot najpomembnejši vir informacij. Grozd "well-being obiskovalcev" ima značilno drugačno strukturo z močnim poudarkom na pridobivanju informacij s pomočjo brošur in spleta. Le majhen odstotek obiskovalcev Portoroža za vir informacij uporablja internet in brošure, kar pa ne velja za tiste, ki Portorož obiščejo prvič.
Keywords: tourism; turizem; turistična ponudba; turisti; informacije; informiranje; internet (računalniško omrežje); spletne strani