Tehnologija valjanja radialno orebrenih cevi za prenos toplote - Leš, Peter (Kovine zlitine tehnologije, 1992)
Orebrene cevi uporabljamo za izdelavo izmenjevalcev toplote na različnih industrijskih področjih za hlajenje plinov, komprimiranega zraka, olja oz. vode v motorjih, hlajenje turbin in drugih energetskih naprav. V članku so prikazani različni načini izdelave orebrenih cevi, teorija izračunov sil s pomočjo ravnovesnih diferencialnih enačb in analitični pristop za reševanje diferencialnih enačb modela trenja na limitni plasti. Na koncu je še dodana osnovna konstrukcija orodja in stroja.
Keywords: plastično preoblikovanje; valjanje; orebrene cevi; cevi