Egle Selevičiene and Nijole Burkšaitiene - Curado Fuentes, Alejandro (Scripta manent (Ljubljana), 2025)
Monografija z naslovom Web-based Learning Technologies in the Studies of English for Specific Purposes in Higher Education avtoric Egle Selevičiene in Nijole Burkšaitiene pomembno prispeva k strokovnima področjema angleščine kot tujega jezika stroke in spletnih tehnologij, saj omogoča celovit vpogled v obdobje pred pandemijo in po njej. Ključna prednost monografije je uspešno povezovanje teorije s prakso, pri čemer je za klasifikacijo orodij in ustrezno obravnavo ključnih pedagoških zmogljivosti upo-rabljena taksonomija Web 1.0/2.0. Monografijo učinkovito dopolnjuje izvirna študija primera, ki tehno-logije, teoretične okvire in praktične ugotovitve predstavi na informiran in pedagoško usmerjen način.
Keywords: angleščina kot tuji jezik stroke; ESP; higher education; izobraževanje učiteljev; professors; recenzija; spletne tehnologije; učitelji; web-based technologies