Personalentscheidungen an Musikwissenschaftlichen Lehrstühlen nach 1945 - Malkiewicz, Michael (Muzikološki zbornik, 2013)
Skoraj vsi nosilci muzikoloških nazivov na univerzah in visokih šolah v Nemčiji so se po letu 1945 lahko vrnili na svoja mesta. Razlogi, zakaj je nekdo lahko ostal na svojem mestu v muzikologiji, zakaj so nekateri lahko nadaljevali svoje delo potem, ko jih je vojaška vlada za kratek čas odstavila in zakaj so bili drugi za stalno odstavljeni, so zelo različni.
Keywords: Blessinger, Karl Michael, 1888-1962; kadrovska politika; Korte, Werner, 1906-1982; muzikologija; povojna Nemčija