Pomen notranje integracije javnega potniškega prometa za izboljšanje njegove ponudbe - Plevnik, Aljaž (Urbani izziv, 2004)
Prispevek podaja del ugotovitev raziskave Razvojne možnosti javnega potniškegaprometa in poselitve v Republiki Sloveniji, ki je eden prvih poskusov celovite obravnave javnega potniškega prometa v državi. Opredeljena je integracija javnega potniškega prometa in njenega pomena za razvoj sistema.Med široko paleto možnih oblik integracij smo se omejili na notranjo integracijo sistema, ki je ključnega pomena za izpolnitev njegovega potencialav širšem prometnem sistemu. Notranja integracija s svojimi tremi oblikami (fizično, tarifno in logično) prispeva k dvigu privlačnosti in uporabnosti javnega potniškega prometa.
Keywords: cestni promet; javni promet; mestni promet; prometno omrežje; prostorsko planiranje; spatial planning