The new media in the 2008 U. S. presidential campaign - Schudson, Michael (Javnost (Ljubljana), 2009)
Branje New York Timesovega poročanja o predsedniški kampanji 2008 razkriva, da je najvplivnejši ameriški časopis veliko pozornost namenjal vlogi novih medijev (in nekaterih starih medijev - televizije, kabelske televizije in televizijskega oglaševanja) v kampanji. Kot neke vrste bralčeva kronika Timesovega poročanja članek razkriva, da novice poudarjajo novo intenzivnost, vseprisotnost in nekakšen anarhizem v novih komunikacijskih medijih, ki s tem omogočajo državljanom z malo povezave s kandidatom ali centri strankarske moči, da vsaj za kratek čas zaznajo razvpito nacionalnost v političnih novicah.
Keywords: United States of America; ZDA; volitve; election; politični marketing; komuniciranje; communication; mass media; množični mediji; elektronski mediji; časniki; javno obveščanje; informiranje