Obravnava domačega branja v 5. razredu s knjigo Košarkar naj bo - Petrič, Irena (Šolska knjižnica, 2021)
V prispevku je opisan primer obravnave domačega branja v 5. razredu v sklopu medpredmetnega pouka in dneva dejavnosti. Prikazano je, kako smo se učiteljice lotile domačega branja, kakšna navodila so bila pripravljena za petošolce in kako smo povezali pouk ter branje s šolsko knjižnico. Zelo dobrodošla je bila povezava knjige in filma, saj so učenci najprej prebrali knjigo, nato pa so si ogledali tudi film.
Keywords: domače branje; KIZ; motivacija; pouk slovenščine; šolske knjižnice