Organizacijska komunikacijska kompetenca - Verčič, Dejan (Teorija in praksa, 1998)
Jablin, Cude, House, Lee in Roth so za poimenovanje sposobnosti povzročanja želenih posledic v organizacijah iz in preko komuniciranja predlagali pojem "organizacijska komunikacijska kompetenca". Medtem ko so ga oni postavili izključno na organizacijski nivo, članek širi njegovo uporabnost na podorganizacijski in nadorganizacijski nivo. Članek tudi predlaga razlikovanje med organizacijsko komunikacijsko kompetenco in delovno komunikacijsko kompetenco. Zadnja je nujna za opravljanje nekega dela, nujno pa ne zadošča za uspeh delujočega v organizacijskem okolju.
Keywords: organizacija; organization; komuniciranje; communication; organizacijsko komuniciranje; kompetenca