Claiming feminist space in Korean cyberterritory - Choi, Yisook (Javnost (Ljubljana), 2006)
Članek analizira dva korejska spletna magazina Dalara in Unninet z namenom, da bi določili pogoje, ki omogočajo feminističnim online medijem preživeti, izražati alternativne in feministične glasove in graditi feministično skupnost. Raziskava je vključevala intervjuje z ljudmi, vključenimi v produkcijo spletnih magaziniov, ter kvalitativno in kvantitativno analizo njihovih vsebin. Avtorice ugotavljajo, da magazina pomembno prispevata k razširjanju prostora za ženske v virtualnem svetu in h graditvi omrežja žensk,ki je hkrati tehnološko zahteven in politiziran ter udoben in domač. Bralke se čutijo med seboj povezane in vzajemno odgovorne. Vendar pa Dalara in Unninet nista ubežala tradicionalnim omejitvam, ki so jim izpostavljeni ženski alternativni mediji.
Keywords: Kitajska; internet; mass media; množični mediji; časopisi; virtualnost; družbene skupine; woman; ženske; communication; komuniciranje; povezovanje